Ангел Джамбазки: С намаляването на партийните субсидии ще бъде удовлетворено чувството за справедливост

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки е категоричен, че трябва да бъдат намалени партийните субсидии, за да бъде удовлетворено чувството за справедливост на българските граждани.

Пред БНР той коментира предложението на премиера Борисов субсидиите на партиите да бъдат 1 лев за глас така:

Крайно време беше да се направи това предложение. То дори е закъсняло, но по-добре късно, отколкото никога. В предишните два мандата на НС на два пъти внасяхме подобни предложения за намаляване на партийната субсидия и те не бяха приемани конюнктурно и в разрез с очакванията на българското общество. 

Евродепутатът не знае мотивите на премиера за решението, но предполага, че то е повлияно от скандала с надплатените субсидии.

Той попита защо все още няма виновни лица, уволнени или наказани в Министерството на финансите за този случай:

Министър Горанов трябва да издири виновните и да ги накаже задължително. Това е абсурдно. Става дума за недопустимо поведение от страна на чиновниците в държавната администрация. Добре е за политическото здраве както на министерството, така и на Министерския съвет да се вземат бързи действия.

Джамбазки заяви готовността на ВМРО да върне надвзетите суми за 3 години назад.

Според евродепутата все пак, ако някоя партия има афинитет към политическа корупция, тя ще се занимава с това без значение от размера на субсидиите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене