Дупнишки деца демонстрираха фантазия, креативност и умения по приложно и изобразително изкуство

За шеста поредна година екипът на Център за обществена подкрепа /ЦОП/ – Дупница, се включи в Движение „Фамилатлон“, като отбеляза Международния ден на детето. Фамилатлонът се проведе на 2-ри юни в неделен ден, за да може родители и деца да се включат съвместно в забавленията на открито.

Движението има последователи, поради големия интерес се провежда в множество градове, като София, Козлодуй, Горна Оряховица, Самоков, Перник, Враца и Дупница. Екипът на ЦОП- Дупница представи изкуствата на Фамилатлон.

Гостите на Фамилатлона имаха възможност да приложат техники с различни материали. Децата рисуваха върху цветни балони, апликираха триизмерни апликации с накъсване, мачкане и оформяне на топчета от мека цветна хартия. С помощта на специалистите от Центъра за обществена подкрепа- Дупница и родители, децата успяха да демонстрират фантазия, креативност и умения по приложно и изобразително изкуство.

Децата изразиха себе си, демонстрираха умения и добро настроение породено от общата работа с родителите, което беше и основната цел на арт терапевтичната дейност. Спомените, създадени по време на творческия процес, между деца и родители е най- добрия подарък за децата. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене