Месецът на фотографията в Благоевград продължава с изложбите „Кладенци” и „Дивото”

изложба

С изложби под надслов „Кладенци” и „Дивото” продължава „Месец на фотографията в Благоевград”. Те ще бъдат открити на 26 юни от 18:00 часа в общинската художествена галерия. Първата изложба е на известния благоевградски фотограф и преподавател Красимир Матаров. Фотосите са правени по проект „Кладенци” и ще бъдат изложени за четвърти път в България. Фотографската философия на Матаров е, че да се намираш на красиво място – не е най-важното, да познаваш отлично фотоапарата си и да заснемеш много кадри също не е най-важното. Според него най-важното е да видиш това, което другите не забелязват, да го заснемеш, и да им го покажеш.

Красимир Матаров е световно признат фотограф. Участва в майсторските класове по фотография на Световната фотографска организация – СФО. Носител е на множество награди от национални и международни конкурси. Има публикувани снимки в „Списание 8”, „Фото мания”, „Усури”, „GEO” и „National Geographic”. В конкурса на списание „GEO – „Местата които светът трябва да види“ е отличен с престижното първо място. Негови снимки са излагани в „Национален музей” – София, Лондон, Люксембург и Братислава.

Другата изложба е със заглавие „Дивото – Избрано”. Експозицията е специална селекция от международни фотосалони „Дивото”.

Изложбите са организирани под егидата на община Благоевград и Международната федерация за фотографско изкуство – FIAP. Те са част от проявите, организирани от общината в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата през 2019 г.

Експозициите ще останат до средата на месец юли.

изложба 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене