Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни – Ден на детето

Първи юни започна в Благоевград с много игри, изненади и запомнящи се емоции. Денят на детето започна с богата програма, организирана от Община Благоевград. Събитието бе открито от зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова в 10.00 часа на площад „Македония“.  Тя отправи приветствие: „Поздравявам всички деца на Благоевград,  да бъдат здрави, щастливи и усмихнати . Убедени сме , че имаме най-талантливите и прекрасни деца. Това те го доказват всеки ден. Благодаря на всички родители, които са тук с децата си за да се забавляват заедно. Пожелавам ви много здраве и успехи.“

Музикалната програма разчупи атмосферата на площада, а талантите от танцов клуб „Силвана денс“, Танцова формация „Астра“, Денс студио „Дежа вю“ и солистите от Вокално студио „Фа диез“, дадоха възможност на децата на Благоевград  да танцуват и да пеят заедно с тях.

Традиционно бе проведена и томбола на „Зайо-байо“.

Голямата награда се падна, велосипед, грабна малката Йоана.

Децата на Благоевград бяха озарени от щастливи усмивки, когато към тях се изсипа дъжд от разноцветни балони.

Празничната програма продължи на стадион „Христо Ботев“, където се проведе международен първоюнски  футболен турнир „Хлапетата“.

Зам.-кметът Христина Шопова поздрави от свое име и името на кмета д-р Камбитов малките участници, техните треньори и родители.

„Честит първи юни на всички деца! Честит празник на всички малки, пораснали и не толкова пораснали  деца. Изключително съм щастлива , че днес съм тук и искам да ви поздравя от свое име и името на кмета на община Благоевград д-р Аатнас Камбитов с първия такъв организиран турнир и съм сигурен, че този турнир ще стане традиционен. Благоевград винаги е бил футболен град. Винаги е давал таланти във всички футболни школи в цяла България. От това, което виждам е, че тази традиция ще продължи и със сигурност, а от тук има едни имена, които ще виждаме по футболните световни сцени. Поздравявам всички родители, продължавайте да ги подкрепяте! На всички треньори, организатори, един голям аплодисмент , защото ежедневно с работата си показват, че със сърце, душа и ентусиазъм всичко се получава. Благодаря ви , че не щадите сили и не се отказвате. Ролята на общината е да осигурява условия. Тази година има и финансиране за вас, за което много се радвам , че успяхме да го осигурим, така ще бъде и за напред, защото от малките тръгва всичко, за да продължат после към големите футболни сцени. На добър час на турнира!“.

Веднага след официалното откриване зам.-кметът Христина Шопова  награди първите малчугани, които бяха изиграли своите футболни срещи.

Община Благоевград и съорганизаторите бяха подготвили за всички футболни таланти медали и подаръци, а за най-добрите имаше купи и статуетки.

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни - Ден на детето снимка 1

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни - Ден на детето снимка 2

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни - Ден на детето снимка 3

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене