Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Парк „Черноморие“ върви към провал

Създаването на Национален парк „Българско Черноморие“ върви към провал.

Първата причина е, че не се състояха задължителните по закон обществени обсъждания, а без тях проектът не може да бъде гласуван от депутатите.

Здравното министерство губи 1 млн. лв. от баните в Шипково

Държавата загуби над 1 млн. лв. инвестиции в балнеоложкия комплекс в троянското село Шипково, научи „Труд“.

Това стана факт в сряда след решение на кабинета, който прие предложение на здравния министър Таня Андреева да се смени собствеността на санаториума.

“Стандарт”

Цървули вляво, кинжали вдясно

Нови фракции роди разделението в парламента. Грандиозен скандал сред червените завърши с оставка и обиди „цървул“. Бойко Борисов пък заплаши управляващите, че ще воюва срещу тях с „мекия кинжал“. Свадата в БСП избухна на инфарктно заседание на групата заради избора на нов министър на екологията.

Бурята отнесе плажове

Воден апокалипсис край морето. Бурята отнесе плажове и уплаши туристите. Много от тях стегнаха куфарите и си тръгнаха. Красивите къмпинги „Каваци“ и „Смокиня“ са опустошени.

Отнесени бяха чадъри и шезлонги, заведения останаха без покриви. Бунгалата на първа линия бяха под вода, след като огромни вълни заляха крайбрежието.

“Сега”

Съдебната власт обяви, че ще фалира до две седмици

Ден след като лекарският съюз обяви, че през септември здравната система ще фалира, ако не се предприемат спешни мерки, Висшият съдебен съвет (ВСС) съобщи, че съдилищата и прокуратурите имат пари за още две седмици. След това ще трябва да влязат в дългове и няма да си плащат тока, водата и другите режийни. Бойкот по тази линия вече обявиха големите бизнес потребители на ток, които са недоволни от по-високата цена от 1 юли.

Цените в България са над 2 пъти по-ниски от средните за ЕС

Цените на потребителските стоки и услуги в България през 2013 г. са били най-ниски в целия Европейски съюз. Ценовите нива у нас са 48% от средната стойност за всички 28 страни членки. Това показват разпространените вчера окончателни данни на Евростат, базирани на паритета на покупателната способност. Ден по-рано европейската статистическа служба пусна данни и за индивидуалното потребление в страната ни. Както може и да се очаква, то също е на дъното – 49% от средното за Евросъюза.

“Капитал Daily

Излишни ли са дипломите

Смятате ли, че образованието ви е помогнало да си намерите работа? Или вече дори не знаете в кое чекмедже се намира дипломата ви? Но пък и не се притеснявате от този факт, защото сте сигурни, че тя няма да ви трябва, за да си намерите работа.

Асоциация твърди: Фонд „Земеделие“ отново одобрява проектите за автомобили

Фонд „Земеделие“ е дал възможност на кандидати с проекти за покупка на луксозни автомобили да ги променят, вместо да бъдат отхвърлени, и да впишат в тях инвестиции за покупка на мотори, АТВ-та, скъпи интернет сайтове и др. Част от тези проекти вече са одобрени, а освен това има „основателни съмнения“, че на следващи заседания зелена светлина ще получат още проекти за яхти, джетове и коли.

“Монитор”

Торнадо нанесе щети за 4 млн. лв.

Торнадо издуха близкото до София село Чавдар и нанесе щети за над 4 млн. лева. Природното бедствие започнало малко след 17 часа в сряда и бързо било придружено от градушка с големината на орех. Стихията, която местните преди това виждали само по филмите, започнала да вдига цели покриви от къщите, да събаря огради, да разпръсква керемиди и да изкоренява дървета.

Капиталът на КТБ помпан с пари на вложителите

Мажоритарният собственик и шеф на надзора на КТБ – Цветан Василев, е увеличавал капитала на банката с пари… на самия трезор. т.е. на вложителите в него. Това показа проверка в търговските регистри на страната.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене