Общинският съвет Банско взе редица важни решения

Общинският съвет Банско взе редица важни решения по време на своето редовно заседание. Една от важните теми в дневния ред на местните законодатели беше отчетът по изпълнението на Програмата за опазване на околната среда и в частност – Програмата за ефективно управление на отпадъците за 2018 година, внесени от кмета на общината Георги Икономов. Сред най- значимите и важни за местното население мерки, които общината е изпълнила и ще продължи да надгражда, са осигуряване на нужните количества качествена питейна вода, подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води, подобряване качеството на атмосферния въздух и ограничаване на замърсителите, както и разширяване на устойчивите зелени системи в градска среда. В Програмата за намаляване и ефективно управление на отпадъците, най-важният акцент остава увеличаване на обемите отпадъци, които се оползотворяват чрез рециклиране и компостиране.
Съветниците приеха финансовите отчети на дружество „ Общински паркинги-Банско“ и “Топлоснабдяване-Банско“ ЕООД, за 2018 година.
ОбС обсъди и гласува искане на началника на Общинската служба по земеделие – Банско за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд, формиран по чл. 19 от ЗСПЗЗ, във връзка с решение на службата по земеделие за признаване правото на собственост и възстановяването на два земеделски имота, с обща площ 14.961 дка.
Местните законодатели приеха предложението на кмета Георги Икономов общината да поеме стопанисването на футболния стадион “Свети Петър“ за пет години, след като бъде подписан договор със собственика – „ БД Спорт-Банско“, дружество, в което общината е акционер.
Съветниците гласуваха предложение на председателя на Сдружение “Клуб по ски“ – Банско за предоставяне на финансови средства в размер на 4800 лв. за ръководителите, ангажирани с децата, свободно каращи ски.
Беше разгледан и дневния ред на предстоящото общо събрание на „Спортен център Банско“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене