Прегазиха по изключително жесток начин малко кученце в Сандански

За това сигнализира читателката на struma.bg
Марияна Ангелиева, която, възмутена от жестокостта на човека, написа:

Хора, приятели, колеги и фейсбук общност, всички вие, които имате сърца, подпишете и споделете петицията за ефективно наказание на „човека”, който на 22 май 2019 г. с автомобил Ауди Е 1888 МС безмилостно и жестоко осакати едно невинно кученце на възраст 8-9 месеца!
Всички санданчани и хора от района знаят сградата, която наричаме Горски замък – в района между Сандански и хотел Медите. Разположена е в собствен заграден двор с площ 2547 кв. м!!! и по-голямата част от този двор е незастроена и се ползва като паркинг. Дворът е полупразен, защото голяма част от собствениците на имоти в тази сграда са чужденци или не са от Сандански и ползват жилищата си от време на време.
На този „мъж” не му стигна цял декар свободен двор, за да направи посред бял ден и при пълна видимост маневра с автомобила си, та реши СЪЗНАТЕЛНО ДА ПРЕГАЗИ ДВА ПЪТИ и да счупи гръбнака на кученцето.
Камера на двора е запечатала неистовите болки и агония на това мило кученце! Шест дни съзнателно отказвах да изгледам видеото, защото не исках да виждам мъките на една невинна душичка. Снощи го направих, преди да подпиша петицията, защото трябваше да знам наистина ли нещата са така, както ги описват, за да не си слагам грях на душата.
Видеото няма звук, но душата ми просто чу писъците на животинчето. Цяла нощ не спах от мъка по болките на тази Божия живинка и от агонията, които е изтърпяла заради нечовешкото поведение на едно същество, което се самолиши от правото да се нарича човек.
Не бъдете безучастни, хора, не си казвайте, че е просто поредното бездомно животно! Никой от нас не стои по-високо от Бога, за да решава кой има право да живее и кой – не!
Не казвайте, че не можете да направите нещо и че от вас нищо не зависи! Напротив – от нас много неща зависят, ако сме ЗАЕДНО!
Апелирам към адвокатите, които ще прочетат това – някой от вас да се заеме pro bono за справедлива защита правото на това и на всяко друго невинно животинче да живее достоен живот, свободен от болки и мъки! Ще събираме дарения, за да плащаме таксите по едно такова дело, защото извършителят ТРЯБВА да бъде ефективно наказан с цялата сила на закона! Това зверство не трябва да се подминава просто ей така!
Подпишете и споделете петицията, моля! Бъдете хора! Не забравяйте да влезете в пощата си след подписването, за да потвърдите подписа си и да е валиден.
Споделете и този постинг! Трябва да има максимална публичност, за да имаме резултат!

Иван Иванов е започнал петиция за ефективна присъда на човекът, осакатил животното.

Ето какво е написал той до главния прокурор на България и до Районна прокуратура – Сандански:

До:

Главен Прокурор на РБ, Районна прокуратура гр. Сандански

Време е да покажем че сме гражданско общество време е покажем своята нетърпимост срещу насилието срещу животни -ИСКАМЕ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА срещу този член на обществото ни който с автомобила си прегази и осакати куче което е с прекъснат гръбнак и хематом в главата Уважаеми г-н/г-жо Про-ор,
На 22 май куче беше блъснато и осакатено от кола в района на град Сандански. На видео от частни камери за наблюдение става ясно как и кога е станал инцидента. Вижда се и как шофьорът обръща колата си в обратна посока и продължава по пътя си без да спре и да помогне.
Номерът на колата е Е1888МС
Името на извършителят е Иван Навяков
Профил във Фейсбук:
https://www.facebook.com/ivan.navqkov
Прегазеното куче е откарано в местна ветеринарна клиника от хората, живеещи в кооперациите в местността „Поленишки път“, които са се грижели за него неотдавна.
Кучето е в клиника в София.
До момента е установено, че кучето е с прекъснат гръбнак и хематом в главата. Все още не е ясно цялостното му състояние. Настанено е в Централна ветеринарна клиника, с пациентски номер 64222.
Това е престъпление по Наказателния Кодекс на Република България по чл. 325б.

Моля, да се извърши разследване и виновника да бъде предаден на съд.

Иван Иванов Свържете се с автора на петицията

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=VRDB1GeKF9s

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене