„Училищна панорама 2019“ в Благоевград привлече десетки ученици и техните родители

 „Училищна панорама 2019“ официално бе открита в центъра на Благоевград. На площад „Македония“ десетки родители и деца застанаха пред шатрите, където училища от Благоевград,  езикови школи и занимални представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.

     Седмото поредно издание на „Училищна панорама“ бе открито от Симона Митова- началник на отдел „Образование“ към Община Благоевград.  Тя приветства всички участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Днес тук от 11.00 до 15.00 часа всеки от Вас може да направи своя мотивиран избор, тъй като всички учебни заведения се отзоваха и днес са тук пред Вас. Може да се запознаете в детайли с подробностите във връзка с кандидатстването, въпрос,който вълнува всички бъдещи осмокласници. Може да се запознаете със специалностите и профилите,които предлагат и всички онези, малки детайли,свързани с един много вълнуващ момент“, каза в част от приветствието си Симона Митова.

     И в тазгодишното издание на „Училищна панорама“  участие взимат Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представители на Центъра обясняват и разясняват за школите, които предлага Центъра, за възможностите, които дава на подрастващите, както и целите им да развиват таланта в малчуганите.

   По време на панорамата участват още  ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов”, НХГ „Св. св. Кирил и Методий”, Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев”, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”, Средно училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, II ОУ „Димитър Благоев”, V СУ „Георги Измирлиев”, VII СУ „Кузман Шапкарев”, XI СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, Езиков център „LinguaMundi”, Integral – образователни програми, Американски университет в България и Alternativi International. За първа година в събитието се включва и представител от неправителствения сектор, с цел промотиране на доброволчеството сред младите хора на Благоевград.

     Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар.

         Инициативата се организира съвместно от Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене