И тази година кметът Георги Икономов подари великолепно изпращане на абитуриентите от професионалните гимназии в града

Дванайсетте арки – в бяло, зелено и червено, отново грейнаха на централния площад, за да минат под тях зрелостниците в най-красивата вечер от техния живот, под аплодисментите на учители, родители, приятели и граждани.

Вълнението бе обзело всички на площада, но най-развълнуван бе кметът, който се обърна към красивите момчета и момичета с думите – „Скъпи абитуриенти, приятели,
В навечерието на дипломирането ви ние, ви пожелаваме да последвате мечтите си, да станете граждани на света, но преди всичко да останете българи! Не забравяте откъде сте тръгнали и онова съкровено място, където са вашите корени.
Пожелаваме ви да бъдете умни и дръзки, да виждате доброто и красотата около себе си и да ги създавате! Понякога това ще бъде изключително трудно. Но аз вярвам , че е по силите ви, с вашето присъствие, да направите света по-различен, по-цветен и усмихнат.
Ценете това, което притежавате – младост, сила, свобода! Отстоявайте с воля и дух себе си и своето щастие! Не забравяйте своите учители, своите приятели, хората, които бяха до вас.
Държа да знаете, че винаги можете да разчитате на мен.
От сърце ви желая здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които ви предстоят!
На добър час, млади приятели. Нека Банско се гордее с вас!“
Всички абитуриенти се снимаха с градоначалника за спомен от вечерта, в която те прекрачват в живота като самостойни граждани.
Празнична заря сложи край на ритуала, а младите хора потеглиха към същинската част от вечерта- абитуриентските балове.
Започнал с безсмъртния химн „Върви народе възродени“ и завършил с полетели в небето бели, зелени и червени балони. 24 май 2019 ще остане като емоционален и вълнуващ спомен за хората от Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене