Въпреки проливните дъждове обстановката в Пиринско е спокойна

георги пармаков

Въпреки проливните дъждове в последните няколко дни, обстановката в Пиринско е спокойна. Нивата на реките са в норма, единствено в община Сатовча има подадени сигнали и тази нощ за срутени подпорни стени и наводнения.
Повече от 10 дни проливни дъждове валят в цяла България. Прогнозите на синоптиците предвещават още буреносни дни с гръмотевици и превалявания. Към момента реките в Пиринско не са достигнали критични нива
„Обстановката в област Благоевград е сравнително спокойна. Ние си осигуряваме непрекъснато 24-часово дежурство във всичките 6 районни служби в областта. Екипите ни са снабдени със съответните уреди и съоръжения за действие при такива ситуации”, съобщи Георги Пармаков, директор РС ПБЗН – Благоевград.
В Западнобеломорски район, единствено река Джерман край Дупница е превишила повече от 3 пъти средно многогодишната си стойност. Продължават обаче наводненията и в населените места на община Сатовча.
„Така беше и през тази нощ, където бяха нанесени поражения предимно върху селскостопански имоти в общината, има и две подпорни стени във Вълкосел и Кочан, които са разрушени”, заяви Пармаков.
Според метеоролозите в периода 19 – 21 юни е възможно на места нивата на реките да достигнат високи и критични прагове на предупреждение. Очакваните количества за денонощие са средни около 15- 30 л. кв.м, но локално могат да достигнат до 50-60л. кв.м.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене