Уникална възстановка на Априлското въстание в ПМГ „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев по случай 143 години от въстанието

С възстановка на Априлското въстание ученици и учители  от ПМГ”Яне  Сандански“ отъждествиха кулминацията на честванията на 143 години от Априлското въстание ,Денят на отворените врати и предстоящия голям празник 24-ти май

Уникална възстановка на Априлското въстание!!! Това се случи днес само и единствено в ПМГ „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев  по случай 143 години от Априлското въстание.

В двора на школото оживяха десетки моменти от славното Априлско въстание във възстановката, в която участие взеха учениците от гимназията. Именно с тази си изява възпитаниците на ПМГ отъждествиха и Денят на отворените врати в школото си както и предстоящитият голям празник 24-ти май.

Денят на отворените врати в ПМГ „Яне Сандански“ започна с посрещане на първите гости, а именно учениците от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Основно училище „Христо Ботев“ – с. Мосомище и Основно училище „Пейо Яворов“ – с. Огняново. Гостите на гимназията се потопиха в тайните на математиката, магията на физиката, вълшебствата на химията. Наблюдаваха невидимия свят на биологията, рисуваха, използвайки различни техники, решаваха пъзели, заедно с домакините.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене