Абитуриентите от ПМГ – Благоевград отидоха на църква

С водосвет за здраве в църквата „Въведение Богородично“ шестимата класни ръководители на 163-мата абитуриенти на Природо-математическа гимназия „Акад. С.П. Корольов“ в Благоевград пожелаха късмет и много успехи на учениците си. Носейки иконата на светите братя Кирил и Методий, зрелостниците влязоха в църквата, където запалиха свещи и се помолиха за просперитет и успехи на всички. Веднага след ритуала, отслужен от отец Петър, класните раздадоха погачи за здраве на възпитаниците си.

Дванадесетокласниците се събраха и в двора на училището на тържество по предаване знамето на ПМГ на наследниците им, учениците от 11 клас. По традиция директорът на гимназията Николай Каращранов награди най-изявените абитуриенти, победители в национални конкурси, олимпиади и форуми. За математик на випуска бе определен Евтим Иванов от 12 „а” клас, сред отличените бе и Георги Атанасов, който също е изявен математик.

Веднага след изпращането на випуск 2019 се състояха и антинаградите, или т.нар. „училищни оскари“, които са запазена марка на Математическата гимназия.

Припомняме, че миналата година шоуто, на което не присъстваха учители, се състоя в зала „22 септември” и бе опорочено с грозни сцени, след като абитуриенти се напиха, сбиха и играха кючеци върху бюрата на общински съветници. Това предизвика бурни обществени реакции, а началникът на РУО Ивайло Златанов изпрати писмо до директора Н. Каращранов, в което категорично бе изразено становище, че за в бъдеще при организирането на подобни мероприятия е необходимо да се следи за стриктното съгласуване между предвидените от учениците дейности и участието на педагогическия колектив в тях, за да се избегнат подобни непристойни прояви.

Сега антинаградите се проведоха в училището, а Н. Каращранов подчерта, че всичко е минало спокойно, нормално и кротко, и учениците нищо не са трошили.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене