Николай Марков засне претъпкан автобус на „Юнион Ивкони“: 3 часа стояхме прави от Гоце Делчев до София, касиерката ни излъга

Николай Марков от Гоце Делчев пусна видео във Фейсбук, в което споделя своя неприятна случка преди Великденските празници в междуградски автобус.

Той пътува от София за Гоце Делчев и ясно се вижда, че по маршрута се возят правостоящи пътници в продължение на 3 часа.

„Причината е, че компанията качила 38 души в 35-местен автобус. „Юнион Ивкони“ отново, които е номер едно по нарушения и най- мощната в Европа по рекламите, пътуваме прави в 35 местен малък автобус с продадени 36 места и 2 дублирани и правостоящи хора 3 часа. Грешки стават, но трагедията е, че всеки казва „аз какво да направя“. „- разказа Марков.

Събитията се развиват на Разпети петък. „Пътувам от София до Гоце Делчев. Пътуваме прави, има индиценти, хората си траят, но като се случи инцидента е много лесно“, обяснява пътникът.
Според нормативната уредба превозът на правостоящи пътници е забранен на разстояния над 30 километра. Мъжът допълва, че касиерката обяснила, че има места и за тях. Затова и те си купуват билетите.

От фирмата – превозвач обясниха, че вече извършват проверка по случая. „Трябва да се установи кой точно е продал тези дублирани или повече билети. Това може да е или шофьорът, или човек на касата“, обясниха от там.

Оказало се, че билетите са били продадени от каса на превозвача на редовна цена. Според фирмата – превозвач при такива случаи се стига и до уволнение.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене