Над 80 електронни услуги предлага Банско

Всяка година интересът към електронните услуги, предлагани от община Банско, нараства. Затова общинската администрация ги усъвършенства и доразвива. От миналата седмица потребителите на електронни административни услуги могат да подават своите заявления и с ПИК на НАП. По този начин се облекчават гражданите и бизнеса, като им се предоставя още една възможност за заявяване на електронни услуги. От няколко дни част от онлайн услугите, предлагани от община Банско, са достъпни и чрез сайта на Държавна агенция „Електронно управление”.

Предлаганите електронни административни услуги вече са над 80. Предлага се гъвкаво решение при заявяване – с квалифициран електронен подпис, чрез ПИК на НАП, без електронен подпис, само чрез потребителско име и парола (за „верифицирани“ потребители). Има и различни канали за получаване на административната услуга – чрез „Български пощи”, в електронен формат на електронната поща, на място в общината и чрез лицензиран куриер.

Заплащането на електронната услуга може да се извърши по банков път, чрез платежно нареждане, чрез мрежата на ЕasyPay, чрез виртуален ПОС терминал, с дебитна или кредитна карта. Електронни услуги се заявяват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене