Вижте снимки от мястото на взривения стоматологичен кабинет в Ново Делчево

Вижте снимки от мястото на инцидента

Семейството стаматолози от македонския град Радовиш преди четири години взели под наем помещението, което е на първия етаж в сградата на кметството.

Стоматолозите идвали да работят в кабинета в петък, събота и неделя. В събота обслужвали пациенти до 22:30 часа, след това се прибрали да спят в Сандански. Около от 3:00 часа съседи чули силен гръм и веднага се обадили на кмета Валентин Апостолов.

“Пожарната дойде много бързо, но въпреки това всичко в кабинета е изгоряло. Обадих се на семейството и те дойдоха веднага от Сандански до селото. Оборудването им за около 20 000 лева е тотално унищожено”, каза кметът Апостолов.

Не са засегнати съседният лекарски кабинет, както и помещенията на кметството. Вероятно взривът със запалителна течност е хвърлен през прозореца. Няма обаче камери на сградата, за да се види кой е злосторникът.

Цялото село е потресено, защото никога досега не се е случвало такъв инцидент. Македонците не били конфликтни хора и работили съвестно на малко по-ниски цени. Заради това местните предполагат, че най-вероятно взривът е дело на конкуренция.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене