Видео: Протестиращите в Г. Делчев – Обидно ни е да ни наричат луди майки

Близо 1000 родители в Гоце Делчев, подкрепиха проведените в неделния следобед в редица градове на страната, протести срещу Националната стратегия за правата на детето.

„Тази стратегия за нас е неприемлива защото в този си вид тя противопоставя интересите на детето и интересите на родителите. На нас ни се обяснява и вменява, че ние сме негодни да бъдем родители, негодни сме да се грижим за децата си, да ги образоваме и сме негодни да ги подготвим за бъдещето. Обидно ни е да ни наричат „луди майки“, възмутено заяви протестиращата юристка Ангелина Линдарева.

Протести срещу Националната стратегия за детето в неделя бяха организирани едновременно в 20 града в България, като единствено Гоце Делчев и Свиленград не са областни центрове. Организацията бе осъществена спонтанно чрез социалните мрежи. За да изразят несъгласието си със стратегията, протестиращите в Гоце Делчев се събраха пред общинската администрация от където тръгна протестният дефилаж по главната улица на града. В момента  работата по стратегията е спряна по разпореждане на министър-председателя  но това не успокоява родителите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене