60-годишен юбилей честваха в ПГ МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев

С подчертана тържественост и настроение, на 10 май, ръководството, учители и ученици празнуваха 60 години от създаването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „П. К. Яворов“ в гр. Гоце Делчев.  

Учебното заведение е наследник на Допълнителното земеделско училище в гр. Неврокоп, което е било открито през 1929 г. През 1959 година в Гоце Делчев се открива селскостопански техникум, който се приема като начало на историята на днешната професионална гимназия по механизация на селското стопанство.

Да споделят празника на учебното заведение, тук бяха: Кмета на общината, Владимир Москов, зам. министъра на образованието и науката, Таня Михайлова, началникът на Областния инспекторат по образованието и науката, Ивайло Златанов, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим, както и директори и учители от гоцеделчевските учебни заведения, така и гости от сродни училища от областта и страната.

Талантливи самодейни формации от гимназията представиха рецитали и драматизация по произведения на патрона на училището, Пейо Яворов, а музикалната празнична програма бе подкрепена от детски и младежки музикални групи от Гоце Делчев и Банско.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене