Борисов: На БСП, на ДПС и на „Атака“ вяра не може да се има

Бойко Борисов

На БСП, на ДПС и на „Атака“ вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента. Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава БГНЕС.

Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт, заяви Борисов. Той обясни, че са се договорили и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев били заети тази седмица след консултациите кои закони и какво могат да подписват и какво не.

Цялата толерантност, която вчера проявих, оттук-нататък война. Щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега, заплаши лидерът на ГЕРБ.

Те сега, с приемането на Закона за МВР, първо, нямат 160 млн. разписани в бюджета. Те ги нямат парите, те ще влязат от следващата година. Това означава без конкурс да назначат всичко на едно провалено министерство, на което вчера Сидеров го каза и на КСНС – депутатите на „Атака“ и депутатите на БСП оспорват купуването на гласове, изборите оспорват. Тези хора искат сега без конкурс да назначат всичко, допълни Борисов.

Попитан какво означава война и реваншизъм, Борисов заяви: Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Толерантността ми я доказах пред целия народ, те се подиграха с мене.

Той добави, че не са разбрали урока за Сметната палата. Аз и тогава им казах – не правете главния одиторен орган на държавата от две провалени партии. Не го правете, каза Борисов.

Попитан дали променя договорките за изборите и всичко останало, Борисов заяви, че вече не им вярва. Чета вчера това, което Станишев, Местан и Сидеров редактираха. Това не го е писал президента, те го писаха в неговия кабинет. Аз не съм направил нито едно предложение, включително има казах, която дата кажете, приемам, каза още Бойко Борисов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене