Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Отново се ревизира режимът за отпуските

Три варианта за промяна на сегашния ред за ползване на отпуска ще предложи министерството на труда на оперативно заседание на правителството утре. Това съобщи зам. социалният министър Светлана Дянкова пред “Труд”. Министрите няма да вземат окончателно решение, целта е да се чуе мнението им преди промените отново да се обсъдят в тристранния съвет.

Предлагат данък да покрива щети от природни бедствия

Нов модел за покриване на имуществените щети при земетресения и наводнения предлага застрахователният бранш. Идеята е данъкът върху застрахователните премии да постъпва в специален фонд, обясни Кирил Киров от Асоциацията на българските застрахователи. А натрупаните в него средства да се използват за покриване на щети при евентуално настъпване на природни бедствия.

“Стандарт”

Лидерски борд до вота

Борд на партийните лидери ще определи какво трябва да свършат държавата и парламентът до предсрочните избори. Това стана ясно след 4-часовото заседание при президента на Консултативния съвет по национална сигурност.

БНБ: Банките са стабилни

Банковата ни система е стабилна. Това увери БНБ в специално изявление, изпратено до медиите по повод на „публикации и предположения относно Корпоративна търговска банка“.

БНБ заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка. Централната банка разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално.

“Сега”

Президентът и партиите удължиха политическата агония

И 5-часовото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента не доведе до край на политическата агония в страната. Парламентарните партии очертаха само рамката на периода, в който трябва да се проведат предсрочните парламентарни избори – между 28 септември и 12 октомври.

44% от работодателите у нас трудно намират подходящия служител

Значително висок остава делът на работодателите у нас, които заявяват, че изпитват трудности да намерят подходящия кандидат за свободна позиция във фирмата им. 44 на сто от работодателите продължават да изпитват трудности да си намерят служител с необходимите умения. Спрямо миналата година обаче делът им е намалял с 10%. Това показва годишното проучване на „Менпауър“ за недостига на таланти у нас и по света. Интервюирани са 37 хил. работодатели в 42 държави.

“Капитал Daily

БНБ: Банковата система и КТБ са достатъчно ликвидни

„Българска народна банка внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на Корпоративна търговска банка, като системата и споменатата банка са достатъчно ликвидни“. Това обяви централната банка в свое съобщение днес, а поводът е напрежението между бившите бизнес партньори – депутатът Делян Пеевски и банкера Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ.

Лагерът на Пеевски блокира ключови дружества на Цветан Василев

Депутатът Делян Пеевски е на път да спечели важна битка в публично развихрилата се война между него и мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. С определение на Софийския градски съд от 17 юни се допуска като предварителна обезпечителна мярка назначаване на временен синдик на „Технологичен център – институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)“ и на единия от основните му акционери – офшорката EFV International Financial Ventures (44%), регистрирана на Британските Вирджински острови.

“24 часа”

Нова тв сменя агенцията за рейтинги, скандал с ГАРБ

Три на пръв поглед независими едно от друго събития предвещават нова война за телевизионни рейтинги – Нова тв сменя доставчика си на данни, БНТ обявява конкурс за такъв, а ГАРБ – официалната пийпълметрична агенция, вероятно още отпреди две години е с нов собственик.

“Монитор”

Три дати за избори, оставката ще почака

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат в една от трите недели в прозореца между 28 септември и 12 октомври. Това реши вчера политическият елит след близо 5 часа разговори в рамките на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), който бе свикан за набелязване на стъпки за излизане от политическата криза.

Цветан Василев сложил ръка на тв рейтингите

Банкерът Цветан Василев контролира рейтингите на телевизиите чрез сложна схема и така държи на къса каишка bTV, мачкайки Нова ТВ. Това показа разследване на агенция ПИК.

Дружеството „ГАРБ Аудиенс Рисърч България” АД, извършващо измерване на телевизионната аудитория, е контролирано от мажоритарния собственик на КТБ. То фаворизира рейтинга на bTV за сметка на прекия є конкурент – Нова. Между двете медии от години текат постоянни спорове за това кой е по-гледан, като bTVвинаги се базира на данните от „ГАРБ”, а Нова разчита на чешката пийпълметрична компания „Медиарисърс”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене