Цветан Цветанов в Гоце Делчев: Лесно е да говорим против опонентите ни, но предпочитаме да покажем на хората постигнатото и това, че гласът ни бе чут в Европа

Асим Адемов: „Искам публичен дебат между  Мария Габриел и Елена Йончева 

Заместник председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националният предизборен щаб Цветан Цветанов, областният координатор и народен представител Даниела Савеклиева, народния представител д-р Емил Тончев,  кандидата за евродепутат Асим Адемов дадоха старт на предизборната кампания в гоцеделчевският регион. На трибуната заедно с председателят на ГЕРБ Гоце Делчев Никола Джингаров седна председателят на общинското ръководство на СДС Иван Душков. Повече от 200  членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча изпълниха малката зала в Домът на културата, която се оказа тясна, за да побере всички дошли за откриването на кампанията и да чуят посланията на Цветан Цветанов, Асим Адемов, Даниела Савеклиева, д-р Емил Тончев и др.

17 души ще изпратим в ЕП, много важно е да знаем всеки от тях в кое европейско семейство членува. Това каза председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на срещата с представители на общински структури, членове и симпатизанти на ГЕРБ  и СДС. В Гоце Делчев за първи път от много години оживя и се консулидира истинската десница което подейства изключително благотворно на самата среща, която премина изключително делово и успешно.

“Затова обединихме усилията си, за да не пилеем гласовете на нашите избиратели, но и да подкрепим Манфред Вебер. Така ние даваме ясен знак пред Европа, че ще работим заедно“, заяви  Цветан Цветанов на първата предизборна среща в Гоце Делчев, с която стартира и предизборната кампания за европейските избори които ще се проведат на 26-ти май.

Цветан Цветанов призова присъстващите в залата, всеки ден когато отиват на работа или когато са в почивка, да видят как се е променила България, колко неща са  постигнати благодарение на европейската солидарност. За пример той посочи автомагистрала „Струма“ и допълни, че много са тези, които искат да правят политика чрез омраза, но за него самия е най-важно да се решават проблеми като например с изгорялото читалище в село Скребатно. „Там заедно с кмета на общината който е издигнат от друга политическа сила ще направим всичко възможно то да бъде възстановено, защото читалището е място което дава възможност да съхраняваме културата. Цветан Цветанов не пропусна и Рибново и заяви, че след разговорите на директора Манчо Джуркин с министъра на образованието  ще бъде построен нов корпус на досегашното училище, в което не достигат класните стаи и ще бъдат направени ремонти на досегашното училище в Рибново и филиалът му в съседното село Осиково.

„Както в Гоце Делчев така и на много други  места са инвестирани средства за енергийна ефективност и подобряване на образователната инфраструктура. „700 мил. лв.  от Оперативна програма „Региони в растеж“ бяха инвестирани за подобряване на образователната инфраструктура на 500 училища и детски градини. За всички сгради в цялата страна ще ни бъдат  необходими 9 милиарда – това можем да постигнем чрез стабилност и усвояване на европейски фондове, Норвежки и Швейцарски механизми, заяви пред пълната зала Цветан Цветанов.

Той припомни, че образованието е един от основните приоритети за ПП ГЕРБ, като до 2021 година ще се опитат да направят, така че заплатите на учителите да достигнат нива, които ще накарат младите хора да бъдат учители.

В словото си на срещата в Гоце Делчев Цветан Цветанов засегна и въпросът относно обвиненията към министър председателя Бойко Борисов за поддържането на добри отношения с Р. Турция. „Много хора обвиняват премиера Борисов, че поддържа добри отношения с Турция, но благодарение на тях няма мигрантски натиск към България“. Той отбеляза, че не така стои въпроса с Гърция, като подчерта, че темата „Западни Балкани“, която е била приоритет за България по време на европредседателството ни е дала много резултати, един от които е подобряване на отношенията между Гърция и Северна Македония. Той бе категоричен, че е много лесно да се говори против опонентите но това няма да даде резултати.

„Нека хората сами да си правят изводи –дали тези, които сега управляват успяха да постигнат резултати и дали гласът ни бечут в Европа.

“Ако влезем в тона на БСП ще се измести фокусът, върху това което е било постигнато и хората ще бъдат отвратени. Ние не трябва да превръщаме политиката в агресия, търсейки политически дивиденти. Такива могат да бъдат постигнати само чрез реални политики, които допринасят за решаването на проблемите.

Цветан Цветанов изказа благодарността си към партиите, които са подписали споразумение с ГЕРБ за общо явяване на европейските избори като подчерта дебело, че без стабилност няма как да бъдат постигнати резултати дори и чрез предсрочните парламентарни избори, каквито искат опонентите от БСП.

Той сподели, че кандидата за евродепутат Асим Адемов е един от най- желаните кандидати, с които искат срещи хората от Кърджали, Шумен, Хасково, Търговище и много други региони и, че за краткото време в Европейския парламент Асим Адемов заедно с колегите си са постигнали много.

Областният координатор на ГЕРБ, народния представител Даниела Савеклиева изрази голямото си задоволство от препълнената зала като заяви, че и до днес ГЕРБ има достойни членове в Европейския парламент. “Горда съм, че от обл. Благоевград имаме трима  евродепутати, комисар Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков. Наистина съм горда, че именно тези млади хора и сега са част от кандидатската листа на партията за Европейските избори на 26-ти май. Изборите за Европейски парламент са много важни, въпреки че някой медии се опитват да накарат българите да мислят съвсем обратно. Затова ние всички трябва да упражним правото си глас, защото политиката се прави от всички нас. Аз ще гласувам на 26-ти май с бюлетина -12 защото съм убедена, че сме най-добрите“, заяви  Даниела Савеклиева като допълни, всички да си припомнят  2013-2014 -та година когато България бе управлявана от правителството на Орешарски и еврофондовете бяха спрени, което спря и изграждането на важната за всички нас автомагистрала „Струма“.

От своя страна общинския председател на СДС Иван Душков също изказа задоволството си от препълнената зала като заяви “Гледайки ви изпитвам чувство на удовлетворение, че сме заедно и сме готови на 26-ти май да покажем много добри резултати. Убеден съм, че депутатите които ще изпратим с ГЕРБ в Европа ще бъдат чути“.

„Почти две години имах възможност да бъда член на Европейския парламент, където се гради политика и се защитават националните интереси .“  Това каза кандидата за евродепутат Асим Адемов пред своите колеги, членове и представители на ГЕРБ и СДС. Към всички той се обърна с приятели, защото наистина Адемов е от много години в политиката в гоцеделчевско и познава всички, а и те него.

Асим Адемов отбеляза, че през времето като евро депутат със колегите му са показали, че са силен отбор, който е постигнал много и добри резултати. “Ние защитихме достойно името на ПП ГЕРБ и България в Европейския парламент и Европейския съюз. Смятам, че с постигнатите резултати имаме основание да застанем пред вас и да поискаме вашата подкрепа. Това, че моята партия ме постави отново в листата е изключителна отговорност, за това което предстои да направим. Ще дам всичко от себе си за да постигнем победа.

Ние сме пред прага на евро изборите но реален дебат по проблемите няма. Особено от страна на БСП. Може би всеки си задава въпроса защо те бягат от дебат- защото са изключително неподготвени, с изключение на един човек-Сергей Станишев.

Адемов заяви още, че опонентите на ГЕРБ избягват от важните теми, залагайки на негативна кампания. “Те постоянно говорят, че държавата е пред разпад, че икономиката ще рухне, но всъщност имаме увеличение на брутния вътрешен продукт и намаляване на безработицата. От БСП са като телефонните измамници –лъжат хората а после те се чувстват измамени. Много искам да се състои един публичен дебат между водачите на двете листи Мария Габриел –ГЕРБ и Елена Йончева- БСП, тогава на цяла България ще стане ясно каква е целта на тяхната кампания и на какво ниво е подготовката им за Европейският парламент и европейската политика“, заяви още Асим Адемов и пожела на всички в залата здраве и успехи с №12 в интегралната бюлетина на 26-ти май.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене