Хоро достойно за Гинес

Многобройно благотворително „Великденско хоро“, достойно за книгата на Гинес, се изви в центъра на Кюстендил. Кюстендилци и гости се хванаха на него в подкрепа на тежкобилния 20-годишен Тони Костов. Събитието по Великден се организира от Община Кюстендил за събиране на средства за лечението на Костов.  Танцови състави от общината показаха характерни за различните райони български хора, а накрая стотици се хванаха на „правото хоро“ – за финал на благотворителната  вечер. Някои развяваха и националното знаме, дечица изпяха „Хубава си моя горо“. Общо 26 473, 35 лв. бяха събрани от благотворителната акция.

Поредна благотворителна проява се подготвя в подкрепа на Тони Костов през месец май. Ученичките Йоанна Мукленова и Александра Стоянова от 9 г клас на Езикова гимназия ”Д-р Петър Берон” в Кюстендил, организират благотворителен концерт, който ще се състои на 18. май от 16.00 часа в голяма зала на Общински театър – Кюстендил.

Тони се нуждае от животоспасяваща и скъпоструваща операция в чужбина. Освен за нея, средства ще са необходими и за следоперативно възстановяване. В концерта ще участват популярната сред тинейджърите група-Б.Н.Р. (Бандата на ръба), фолклорният танцов ансамбъл ”Партньори”, Симона Петрова, гимнастичките-Цветозара Миленкова и Мишел Иванова,”Театър на сенките”, карате клуб ”Шурикен”, Паркур от Евротрамп”, Божидар Радославов и Ния Крумова от клуб по спортни танци “Пауталия”,театрална школа към Обединен детски комплекс с ръководител Ани Кръстева и други.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене