Без категория

СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ПРОФЕСОР ОТ ТУРЦИЯ КОНСУЛТИРА БЕЗПЛАТНО БЪЛГАРСКИ ПАЦИЕНТИ С ЕНДОКРИННИ ТУМОРИ НА 31.01.2014 В БАНСКО

 Prof. Cumhur Arici & Prof. Rumen Pandev 2011, in Antalya

Турският ендокринен хирург проф. Кумхур Аричи /Анталия/ ще консултира на 31 януари 2014г. съвместно с проф. Румен Пандев в Банско проблемни пациенти с онкологични заболявания на щитовидната жлеза.

Партньор на мероприятието е община Банско.

През пролетта на 2011г., роденият в Банско проф. Пандев е поканен в Анталия като лектор и гост-оператор от турската Асоциация по ендокринна хирургия. Оперират съвместно с проф. Аричи и той успява да го убеди да дойде в Банско.

Турският специалист посещава курортния град през следващата 2012г. и чете лекция в рамките на редовната годишна среща на Турско-българския клуб по ендокринна хирургия.

Проф. Аричи завършва медицина в Турция, специализира и работи в САЩ, понастоящем е завеждащ на Университетската  клиника по ендокринна хирургия в Анталия .

В края на януари тази година пристига заедно със семейството си в града под Тодорка на ски ваканция.

Международни пациентски обсъждания по линия на Турско-българския ендокринен клуб са провеждани неколкократно – през 2010г. в София, 2012г. в Банско, 2013г в Одрин и Варна.

Инициатор е проф. Пандев – президент на клуба, като благотворителната кауза е възприета от известни турски лекари – проф. Макай (Измир), проф. Аричи (Анталия), проф. Голуоглу (Истанбул), проф. Сезер (Одрин).

 „Това не са масови прегледи. Искаме да използваме капацитета на известни специалисти, които по един или друг повод посещават страната, за да обсъдим проблемни болни, при които има неясноти около по-нататъшното поведение, или при които е наложително последващо лечение в чужбина.

За онкологичния пациент е много важно да знае дали е правилно лечението му, какви са перспективите му, има ли нещо по-добро и по-ново в други страни. Пациентите, определени в списъка са от различни райони – София, Пловдив, Варна, Смолян, Добрич. Да закараме българските болни за консултации в чужбина, както финансово, така и организационно е трудно и често немислимо. Ако ние, лекарите от България и Турция успеем да помогнем дори на един от тях, то усилията си заслужават. ” – заяви проф. Пандев.

лекари банско

3. Prof. Pandev &  Prof. Arichi - Operation in, Antalya. 27.04.2011

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене