Сърце за събиране на пластмасови капачки в Гоце Делчев

На Велики четвъртък, Гоце Делчев се сдоби със своето първо сърце за събиране на пластмасови капачки.

Сърцето е изработено и дарено от Андон Балтаджиев на Сдружение Да Дарим Надежда В Гоце Делчев. Ключовете символично бяха връчени от Андон Балтаджиев на представителите на Сдружението Елена Малева и Ваня Мечева- Джамбазова, в присъствието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и главния архи тект Георги Скрижовски. Кметът на града първи се възползва от възможността да напълни сърцето с пластмасовите капачки, събрани от служителите в администрацията. „Подкрепям тази прекрасна инициатива от първия ден. Благодаря на сдружението и на тези неуморни млади жени за тяхната активност и за всичко, което правят. Надявам се, че повече хора от Гоце Делчев ще подкрепят идеята и ще дарят капачки, за да напълним сърцето възможно най-бързо“, коментира кметът Владимир Москов.

Червеното метално сърце, изработено от Андон Балтаджиев, ще бъде поставено на попската градина в Гоце Делчев, за да може повече хора да имат достъп до него.

От Сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ съобщиха, че до момента са предали 3 тона пластмасови капачки, а със средствата от тях ще бъдат закупени 3 нови и необходими уреди за детско отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, които вече са поръчани след консултация с лекарите в отделението.
Очаква се още няколко подобни сърца да бъдат поставени на различни публични места в гр. Гоце Делчев в подкрепа на инициативата. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене