/ВИДЕО/ В денят на земята, инсталираха тролей в градския парк на Гоце Делчев

Във вчерашния Международен ден на Земята – 22 април, членове на клуба за екстремни спортове „Прилеп“ в Гоце Делчев, инсталираха алпийска система „тролей“. Системата се ползва от алпинисти и пещерняци за преминаване над пропаст между две точки.  Членовете на клуба за екстремни спортове поканиха млади хора да пробват спускане с въжета „по трамвая“ между две точки и изкачване по „камбана“ – другата система за катерене при която спортистът се катери по отвесно въже без да има допир до стена.

Целта на инициативата бе да се провокира интересът на младите хора към този вид спорт с цел превенция на лошите навици у подрастващите. „Поканихме ученици от основни и средни училища сами да се уверят, че екстремните спортове са напълно безопасно занимание при които се изживяват неописуеми положителни емоции при практикуването им, каза председателят на клуб „Прилеп“, Славей Кокошаров.

Членовете на клуба, Васил Узунов, Любен Дишлянов, Костадин Симитчиев и Теодора Бързева, инструктираха и се погрижиха за безопасността на желаещите да пробват алпийската инсталация. Да се качат на  „тролея“  пожелаха ученици от всички възрасти – от първокласници до абитуриенти. Много от тях веднага изявиха желание да станат членове на клуба, защото вече са разбрали, че това е „много яко“. Денят на земята не е случайно избран за вчерашната демонстрация. Освен всичко, трябваше да напомним на децата колко е важно да  опазваме природата и чистотата на планетата на която живеем, обясниха инициаторите от Клуба за екстремни спортове „Прилеп“ в Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене