Олег Чиков разби главата на безработния Вальо от Гоце Делчев за 2200 лв.

полиция

Нападателят е арестуван след 2 дни издирване, криминалисти нищят как голямата сума пари е попаднала в криминално проявената жертва  

26-годишният Олег Чиков от Гоце Делчев бе арестуван след 2 дни из­дирване заради пукната глава и обир на негов познат от града. Олег причакал и ударил с твърд предмет 30-годишния Валентин Вълев и му отмъкнал 2200 лв. От РУП – Гоце Делчев с началник гл. инспектор Костадин Апостолов Ко­вачев образуваха бързо производство срещу Чиков.

Похитеният и обран мъж е криминално про­явен. Валентин Вълев е стар познайник на поли­цията с множеството кражби, побои, употреба и разпространяване на наркотични вещества и др. Инцидентът е станал във фаталния петък 13- и около 17.30 часа. Олег Чиков причакал жертва­та си в района на бив­шето военно поделение, след удар с твърд пред­мет по главата го свалил на земята и му отнел около 2200 лева. След оказана му медицинска помощ в МБАЛ „Иван Скендеров“ Вълев е бил освободен за домашно лечение, но посоченият от него похитител се из­парил. Със сигурност нападателят на Вълев е имал информация, че в себе си той имал голя­ма сума пари и решил да му я отнеме.

Вчера след двудневно­то издирване Олег Чи­ков е задържан в клет­ката на РУП – Гоце Дел­чев с полицейска запо­вед за 24 часа и му било повдигнато обвинение.

Откъде е придобита не малката сума пари от безработния Валентин Вълев, каква е връзката между двамата относно въпросната сума пари и дали тя не е плод на взаимно престъпление на похитителя и похи­теният, ще нищят кри­миналистите и магис­тратите в следващите дни. През последните седмици в Гоце Делчев бяха обрани няколко частни дома, откъдето освен злато и ценности бяха задигнати и голе­ми суми пари. Твърде било възможно Вълев и Чиков да са автори на домовите кражби, по ко­ито работят кримина­листите, и да са- се ска­рали при подялбата на плячката.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене