Анонимни в социалните мрежи зоват за революция в Банско

10458123_295016340672224_8596850225834583570_nНовопоявила се група наричаща себе си  иницативна група „Свободно Банско“ се появи във социалната мрежа фейсбук преди ден. Тя привлича към себе си всички регионални медии и жители на курортния град видимо с цел да популяризира своята дейност. Само преди минути от профила с и в мрежата “ Свободно Банско“ публикува първата си „декларация“ със следния текст :

ДЕКЛАРАЦИЯ

От Инициативна група „Свободно Банско“ , чиито имена сега  ще спестим

… И дойде времето на равносметката. Дойде времето да поискаме сметка за това, което е причинявано в нашата община, уважаеми съграждани. Ние сме група ваши съседи, приятели, единомишленици, търсещи така нужната за гражданите на град Банско справедливост. Нужната справедливост и за народа в страната ни. Дойде времето да се обединим и да покажем, че този път не са познали и че за пореден път няма да участваме в концертната програма, в която нашият глас е отреден за вторите цигулки.

Нашият апостол Васил Левски ни беше завещал една мъдра мисъл  – „На всекиго ще държим сметка за делата!” Защо не го правим ние, скъпи съграждан10473447_295643583942833_866323264565106662_nи от град Банско? Това ни е грешката и затова ние от инициативна група „Свободно Банско“ се заемаме да я поправим. Как? Как ще държим сметка за делата на тези, които ни управляват, на онези задкулисните играчи, които се опитват да окупират града ни. Ще разберете скоро. Методите ни са законни,  повярвайте ни ефективни. Станете част от нас, защото само свободата и единството побеждават скритата икономическа тирания.

Време е за революция!

Кой стои зад това? Според друг подобен анонимен профил във Фейсбук, именувал се „Единно Банско“ това е провокация или „проект“ на местната структура на партия ГЕРБ. От там не само че отрекоха това но и дъблоко го иронизираха. Според официалната версия на повечето банскалии, проучена от наш репортер става въпрос за нов политически играч, който се готви със гръмък скок да влезе на терена на местната политика ползвайки подобни алтернативни методи за анонимна пропаганда. Слуховете носят за човек, който ще вложи сериозни усилия и следства за да играе за кметският стол догодина на местните избори. Друга версия пък разнася мълвата че групата “ Свободно Банско“ е създадена за да работи изцяло за нова партия на задаващите се предсрочни парламентарни избори. Очаква се профила да бълва разкрития или компромати и скандални документи за водещи бански имена, стил „Единно Банско“ която според нас официално разпалва войната на „анонимните бански профили“ във фейсбук.

 

Е

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене