КТБ: Атакуват банката с полуистини и откровени лъжи

Илиян Зафиров

Тревожен е фактът, че има нападки срещу такава институция, казва изпълнителният директор

Атакуват КТБ с косвени доказателства, полуистини и откровени лъжи. Това коментира пред bTV изпълнителният директор на банката Илиян Зафиров на въпрос за публикациите, че Цветан Василев източва КТБ. Нека не спекулираме, банката е публично дружество, има много силен вътрешен контрол, има одити, надзор, оценка на рейтинга и т.н., допълни той.

На въпрос дали е защитена националната сигурност с атаката срещу банката, той заяви, че самият факт, че се атакува банката, е тревожен. 

Зафиров обясни, че длъжници на банката с 28 млн. лева са две дружества, свързани с Булгартабак. Зафиров посочи за пореден път, че Делян Пеевски, за който се твърди, че е длъжник на КТБ, няма фирми, тъй като не може да има такива като депутат. В публичното пространство обаче се тиражирало, че именно Пеевски е свързан с Булгартабак, както и с „пресгрупата“, по думите на Зафиров. Кредитите на двете дружества на Булгартабак спрели да се обслужват и банката предприела събирания на вземанията. От този момент нататъка се изсипа всичко това, посочи изпълнителният директор. 

Явно има някакво напрежение между Пеевски и Василев, но не мога да коментирам лични контакти, посочи Зафиров и допълни, че КТБ не е на Цветан Василев, а на много акционери. 

Самият Василев бил на бизнес-пътуване в чужбина, което било планувано отдавна. 

Сценарият е абсурдно нелеп, като в турски сериал, сценаристите, режисьорите и спонсорите ще се появят накрая, посочи още Зафиров. Той опроверга отново информацията, че са атакувани офиси на банката, а уточни, че става въпрос за обиски във фирми на 6-ия етаж на сградата на бул. „Цар Борис III“. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене