Ръководството на КТБ проговори

5_134 (1)

Прокуратурата и този, който я владее, имаха полза от това шоу.”, заяви пред журналисти днес изпълнителният директор на Корпоративна търговска банка Георги Христов. Ръководството на банката даде специална пресконференция по повод събитията от последните дни, от които стана ясно, че е в ход задкулисна война между Цветан Василев и Делян Пеевски.

В края на миналата седмица полиция и прокуратура атакуваха и извършиха обиски в сграда, в която се намират офиси на фирми, свързани с Корпоративна търговска банка, както и телевизиите TV7  и Нюз 7.  Ден по-рано, на разпит в столичното следствие бяха привикани хора от управата на КТБ. Главният прокурор Сотир Цацаров впоследствие заяви, че са разпитани 12 души, сред които цялото ръководство на банката, както и гардове от охраната.

В деня, в който бе стартирана полицейската операция, в късните часове стана ясно и че са задържани трима души с постановление от прокуратурата, в което те са уличени в организиране на опит за убийство на Делян Пеевски. Единият от тях бе приет в прединфарктно състояние в МВР-болница. В събота състав на Софийски градски съд заседава извънредно в болницата по искане на прокуратурата мярката за неотклонение на тримата да бъде променена в постоянен арест. Съдът обаче ги освободи поради липса на каквито и да е било доказателства.

Официално и до ден днешен органите на реда не са оповестили нито имената на привиканите на разпит, нито кои фирми точно са били обект на проверка.  Също така, не бе огласена и официално информацията за ареста на тримата, както и конкретният повод за задържането им. Всичко това бе лансирано през неофициални източници от прокуратурата и следствието в национални медии.

Подробности по операцията бяха дадени днес на пресконференцията на КТБ.

www.manager.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене