Прогноза за времето – 18 април (четвъртък)

Днес на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни в Предбалкана и Рило-Родопската област. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев,  ще е с променлива облачност и максимална температура от 18°.

С временни прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу петък. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Максималните ще са между 12° и 17°, в Североизточна България 9°-11°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, с валежи от дъжд, а над 1700 м – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

През следващите дни ще остане сравнително хладно за периода и предимно облачно.

В петък отново ще има превалявания, на повече места в следобедните часове и в източната половина от страната. Вятърът ще бъде от север-северозапад, в Източна България – умерен.

В събота все още ще има превалявания, но на по-малко места и предимно слаби. Вятърът ще се обърне от изток-североизток и температурите ще се понижат.

През нощта срещу неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, на места и ще стихне; има повишена вероятност за слани. През деня ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене