Помощник-треньорът на орлетата Станислав Бачев бе изгонен на трибуните на националния стадион „Васил Левски“

Помощник-треньорът на орлетата Станислав Бачев бе изгонен на трибуните на националния стадион „Васил Левски“ при загубата с 1:2 от ЦСКА 1948. Червения картон му изкара четвъртият арбитър Рюстем Карагерен, който го натопи пред главния съдия Даниел Краевски, че е реагирал при дузпата в 37-та мин., с която Андон Гущеров откри резултата. Замесеният в ситуацията играч на пиринци Емил Петров се кълнеше в съблекалнята, че не е докоснал нападателя, който преди време носеше зелено-белия екип. Петричкото острие на авиаторите се разписа и в добавеното време на първата част и с характерни жестове посвети головете на новородения си син Христо. Гостите недоволстваха, че младият татко е бил в положение на засада, но претенциите им не бяха уважени. В хода на срещата Гущеров си изкара наивен жълт картон и пропуска дербито с лидера „Царско село“ идния понеделник. С разцепена глава завърши мача Александър Бастунов, който пострада при сблъсък с противников футболист. В 62-та мин. Владислав Златинов врътна хитро топката от фаул в мрежата на Емил Михайлов и сложи на сметката си 7-мо попадение през сезона. Домакините обаче не допуснаха повече неприятни изненади и запазиха живи шансовете си за бараж. Двубоя изгледа бившият национал Мартин Петров. В тимовия лист на благоевградчани липсваха ветеранът Антон Костадинов и контузените Любомир Гуцев и Никола Георгиев. Орлетата остават в зоната на изпадащите, на 4 т. от спасителния бряг, които могат да бъдат съкратени на една при успех в директния сблъсък тази събота край морето срещу „Несебър“.

„Започнахме стъписани и притеснени, но второто полувреме стояхме значително по-добре от предишните мачове, което ни дава надежда за предстоящите тежки битки за оцеляване в професионалния футбол. Не съм убеден, че имаше нарушение при дузпата. При паса за втория гол пък цялата ни защита се беше изтеглила почти на големия пенал, а Гущеров получи топката с метри в наказателното поле и ми е малко странно как се е озовал в редовна позиция. Не искам обаче да съм голословен и да твърдя категорично, че съдиите са ни ощетили, докато не изгледам видеозаписа”, коментира наставникът Иван Стойчев.

ЦСКА 1948: Е. Михайлов, Александров, Попов, Дяков, Буров /70-Христов/, Сандански, Георгиев, Ивайлов, Гущеров, Петков /46-Божилов/, Огнянов.

ОФК „ПИРИН“: Димитров, Бастунов, Пушкаров, Адемов, Стоев, Е. Петров /75-Митрев/, Грозданов /50-Веласко/, Мутавджийски, Вл. Златинов, И. Михайлов, Благов.

Петричанинът А. Гущеров посвети головете на новородения си син

Е. Петров си тръгна с разцепена глава

Радостта на голмайстора Вл. Златинов и наставника Ив. Стойчев след попадението

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене