Кметът Камбитов уволни дисциплинарно шефката на отдел :Общинска собственост“ Ели Лазарова за нарушения и серия кражби

99172-eli-lazarova

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е уволнил дисциплинарно началник на отдел „Общинска собственост“ Ели Лазарова, официалният мо­тив е системно несправяне със служебните задължения и множество оплаквания и нат­рупани жалби срещу отдела.

До месец март Е. Лазаро­ва бе директор на дирекция „Общинска собственост“, но бе преназначена на по-нис­ката длъжност в същия отдел, а на нейно място директор стана инж. Валери Тимчев. По телефона пред „Струма“ Ели Лазарова отказа всякакъв ко­ментар с думите: Има си пресаташе на общината, питай­те него какви са мотивите за моето отстраняване.

Това е второто за две сед­мици дисциплинарно уволне­ние в община Благоевград, след като кметът отстрани на­чалника на служба „Общес­твен ред и сигурност“ Дими­тър Николов. Мотивът за от­страняването на Николов бе сходен с този на Ели Лазаро­ва – неизпълнение на служеб­ните задължения.

Очевидно е, че е в ход се­риозна кадрова реорганиза­ция в екипа на кмета Атанас Камбитов. Преди три седми­ци от поста си се оттегли и зам. кметът по строителство­то на община Благоевград инж. Стоян Благоев, той из­тъкна лични мотиви и настоя­вал пред кмета от няколко ме­сеца да го освободи.

1/1 за трите позиции все още няма излъчени заместни­ци. За заместник кметското място в оборот е името на Ро­сица Димитрова, която беше зам. шеф на „ВиК“ – Благоев­град, откъдето бе освободе­на от новия директор инж. Пе­тър Тунев, който закри длъж­ност. Само след месец Ди­митрова бе назначена на ра­бота в община Благоевград. Това провокира слухове за възход в кариерата й, но кме­тът Ат. Камбитов категорично отрече.

Сред вариантите, които се коментират, е и този главният архитект Васил Тинчев да поеме ресора до определяне­то на титуляр. Кметът Атанас Камбитов бе категоричен, че засега не е намерил замес­тник на Стоян Благоев, но тър­си такъв и длъжността зам. кмет по строителството със сигурност се запазва. Според него развръзка по този кад­рови въпрос ще има до месец и половина.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене