„Алея на Конституцията“ вече има в Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов и председателят на Адвокатска колегия – Благоевград – Мария Георгиева, засадиха първото дръвче в уникалната „Алея на Конституцията“.

В залесяването помогна и адвокат Иван Чолаков от Сандански. Така символично бе  отбелязан днешният професионален празник на юристите и 140 -годишнината от приемането на Търновската конституция.

„Честит професионален празник, уважаеми юристи. Честит Ден на Търновската конституция! Без нея нямаше да сме държава, такава, каквато сме в момента – част от Европа. Пожелавам ви здраве, професионални успехи и, разбира се, ви поздравявам за прекрасната инициатива да създадете „Алея на Конституцията“. Приемаме я като част от кампанията за чист и зелен Благоевград“, заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Десетки адвокати, съдии и прокурори уважиха събитието на Адвокатска колегия – Благоевград за създаване на „Алея на Конституцията“. По повод професионалния празник юристите дариха на Благоевград 140 дръвчета от вида „Пауловния“. Те ще бъдат засадени на алеята над Аквапарка по пътя за парк Бачиново.

„Алея на Конституцията“ вече има в Благоевград снимка 1„Алея на Конституцията“ вече има в Благоевград снимка 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене