Бившият футболист на „Пирин“ К. Томанов – Капи се удави в езерото в центъра на Разлог, гърци, свидетели на инцидента, не посмели да влязат във водата

razlog_park_ezerce

Бившият футболист на „Пирин“ /Разлог/ Костадин Томанов-Капи се удави в езерото пред ресторант „Мурата“ в градската градина на планинския град. Инцидентът станал около 21.00 часа в петък. трима гърци били свидетеликак К. Томанов влиза в езерото и малко по-късно потъва, но не пос­мели да влязат вътре и потър­сили помощ от разложани, които незабавно подали сиг­нал за инцидента.

На място пристигнали еки­пи на Спешен център и поли­ция, които извлекли Томанов на брега, но вече било къс­но, медиците само констати­рали смъртта му. Тялото е за­карано в моргата на МБАЛ – Разлог, където в събота е из­вършена аутопсия, която ка­тегорично сочи, че причина­та за смъртта е удавяне, не внезапен инфаркт или друг здравословен проблем.

Не е ясно защо К. Томанов е влязъл в езерото. Табели „Къпането и плуването забра­нено“ има на няколко места в района на водния басейн.

В събота около 14.00 ча­са ресторант „Мурата“ беше затворен. От другото, намира­що се в близост заведение – „Марбела“, казаха, че не са видели нищо, разбрали за ин­цидента след пристигането на полицаите.

При направения оглед на района не са открити данни за извършено престъпление, а от полицията отхвърлиха версията за самоубийство.

Никой не знае защо К. То­манов е влязъл в езерото. Преди инцидента мъжът си е бил вкъщи. Дали обаче е пил, преди да влезе във водата, не е ясно. Трагедията с Томанов разтърси целия град.

„Никой не знае защо е влязъл в езерото“ – каза зам. кметът Иван Гюров и допъл­ни: „Доколкото съм запознат, не става дума за убийство, а за удавяне. Но какво го е под­тикнало да влезе в езерото и защо, не е ясно“.

Костадин Томанов е из­вестен в града с прякора Ка­пи. Той е дългогодишен спор­тен деятел и бивш футболист на местния клуб „Пирин“. След приключване на спор­тната му кариера като футбо­лист той става футболен съ­дия. В последно време рабо­тил в гъбарник край Разлог. Живеел сам. Със съпругата му са разделени от дълги годи­ни. Има двама синове – Спар­так и Антонио, които живеят и работят в София.

Синовете му са уведомени за инцидента късно вечерта в петък от РУП – Разлог. И два­мата са се прибрали в събо­та и в късния следобед са взе­ли трупа на баща си от мор­гата.

Костадин Томанов-Капи беше погребан вчера в гро­бищата в Разлог. В последния му земен път го изпратиха не­гови близки, приятели и бив­ши съотборници.

Вестник „Струма‘

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене