В Гоце Делчев, стартираха снимането на филма „И аз съм от градъ“ /ВИДЕО/

„И аз съм от градЪ“ е работното заглавие на игрално-документален филм за гр. Гоце Делчев, снимането на който стартира в събота пред историческия музей. Иницивата за този филм е на продуцентката с благоевградски корени, Цвета Коева. Популяризиране на града и общината, както и на региона включващ и съседните общини – Хаджидимово, Гърмен и Сатовча е целта на филма. Творческият колектив е получил уверението за подкрепа от общинската управа на Гоце Делчев след което инициаторите стартираха кампания за набиране на средства.

Първата проява на кампанията бе миналия месец, когато бе организиран благотворителен бал с търг за набиране на средства за филма. Тогава бяха събрани около 6 600 лв., които бяха първите средства за финансирането на филма. „Тази сума ще даде възможност да започнем първите снимки в началото на май“, зави тогава продуцентът Цвета Коева. Но творческия колектив изпревари обещанието на Коева и на 13 април, събота, дворното място на историческия музей се превърна в снимачна площадка под режисурата Ангел Тошев.

Преди старта, с църковен водосвет, благочестивото дело бе осветено от служител на Светата Неврокопска митрополия. На първите заснети кадри на филма, сценаристът, неврокопчанинът Веслин Хджиангелов, излезе от желязната порта на музея и разкри на жителите на региона, подробности за филм. „И аз съм от ГрадЪ“ ще бъде една нестандартна продукция в смесен жанр, игрално-документален. С него ще бъдат представени спецификите на неврокопския край – история, етнография, фолклор, придодни особености и забележителности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене