„Кралете на пътя” откриха „Мото сезон 2019” в Благоевград /Снимки/

С мощен рев на мотори и обиколка на централните улици на Благоевград бе открит „Мото сезон 2019” в областния център на Пиринско.

Хубавото време събра на едно място над 500 рокери и още толко зрители, които се включиха в официалния старт на сезона, който традиционно започна с водосвет и молебен за здраве и безаварийно шофиране.

С мощен рев на мотори „Кралете на пътя” откриха „Мото сезон 2019” в Благоевград /Снимки/ снимка 1

За поредна година „Кралете на пътя” показаха своята неукротима страст и направиха почетна обиколка на Благоевград, след което се върнаха обратно на полигона, където организаторите подготвили доста атрактивни състезания и демонстрации с мотори, скутери, АТВ-та и парапланери.

Парапланер прелетя над полигона и даде старт на надпреварите, които се провеждат в момента.

С мощен рев на мотори „Кралете на пътя” откриха „Мото сезон 2019” в Благоевград /Снимки/ снимка 3

По традиция ще има дисциплините „Надпиване с бира“,„Най-бавно каране на мотор“, „Пъхане на сламки в бутилка“ и разбира се „Майсторско каране“. Тази година то бе разделено в две дисциплини.

Засилено полицейско присъствие осигурява безопасността на движението по време на обиколката и на самия мотосъбор на полигона.

С мощен рев на мотори „Кралете на пътя” откриха „Мото сезон 2019” в Благоевград /Снимки/ снимка 2

„Петнадесет поредни години правим това откриване, като както всяка година, идеята е да се съберем всички мотористи от Югозападна България, да се видим и поздравим, а тези които са и по – опитните да покажат майсторство”, каза още Янчев.

Той допълни, че на откриването на мото сезона са поканени мотористи, които правят така наречения стънт – каскадьорско каране на мотоциклет и такива, които правят демонстрационно каране.

Събитието протича при засилено полицейско присъствие.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене