Отново и само призови награди за хаджидимовските ученици

Учениците на старши учител по български език и литература Заприна Глушкова обраха наградите в VII национален журналистически ученически конкурс „Григор Попов‘ – гр. Разград.
Големите награди на община Разград – два плакета с лика на Григор Попов получиха Мария Стоянова Стоянова – 12 кл., СУ „Никола Вапцаров“- Хаджидимово и приподавателят й Заприна Глушкова – ръководител на екип от училището в Хаджидимово.

Те бяха удостоени с най-високото отличие за цялостното си представяне.
В категорията „Ученически вестници“ учениците на Глушкова участваха с електронния си вестник „Вапцаровски глас“ и завоюваха ВТОРОТО място в цяла България. За тази си позиция екипът е награден със статуетка „Златен гълъб“, който ще остане в колекцията на хаджидимовското училище.

В категорията „Публицистични материали за вестник” учениците спечелиха четири награди. Това са:
Наталия Таранинова – 1. място, златен медал и грамота за нейния коментар „Доброто ражда добро“ , 8. клас.
Магдалена Влахова – 3. място, бронзов медал и грамота за нейния репортаж „СУ „Н. Вапцаров“ под емоциите на „Ефектът на пеперудата“, 12. клас.
Стела Попова – – 3. място, бронзов медал и грамота за нейния очерк „Животът в българското село – вчера, днес и утре“, 6. клас.
Поощрение от проведения конкурс получи и Елена Бъждарова – 6. клас, за есето си „Моето бъдеще е в България“

Наградите бяха връчвани на специална церемония от кметът на Община Разград – д-р Валентин Василев на 29 март 2019 г., но екипът на хаджидимовското училище не успя да присъства по обясними причини – дългият маршрут и големите разходи. Затова те очакваха с нетърпение получаването им на място което стана факт днес .

Преподавателката Глушкова изрази нескритата си радост от това, че за първи път тя и нейните ученици участват в подобен конкурс и получават такива големи награди. Тя сподели, че участието им е много хубав повод да се изявят учениците й като добри литератори и журналисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене