Разложанка ще строи цех за производство на шоколадови изделия в родния си град

Инвестиционното намерение е на фирма “Суит Челиндж” ЕООД, представлявана от Илиана Найденова от Разлог, която от години работи и живее в София. То включва изграждане на производствена сграда със застроена площ от 517 кв.м върху имот от 1.5 дка, намиращ се в близост до бившата казарма в Разлог.

Дейността на фабриката ще бъде насочена към производство на шоколадови изделия, предимно бонбони и шоколадови фигури, като ще се използва готов шоколад. Сградата се предвижда да бъде на един етаж, като в единия й край ще е на две нива, с втори административен етаж. Вътре ще са обособени производствена, търговска и хладилна част, санитарно-хигиенни помещения, административна част и стая за почивка на персонал. Предвижда се строителството да започне в началото на идната година и до края й да приключи и да започне експлоатацията на обекта. След реализирането на новата инвестиция ще бъдат разкрити около 10 работни места.

В района на Разлог и Банско това е първият цех с предмет на дейност, насочен изцяло към производство на шоколадови бонбони и шоколадови изделия.
ЯНА ЙОРДАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене