Кражба на 12 овце и агнета от стадото на Сергей Карагьозов от Огняново разследват полицейски служители от РУ Гоце Делчев

Без 10 овце и 2 агнета остана след извършена кражба от кошарата на животновъда Сергей Карагьозов от гърменското село Огняново. Полицейски служители са започнали прецизно разследване за пресичане на този вид кражби и откриването на извършителите, тъй като наближават Великденските празници и се очаква случаите с подобни посегателства в региона да зачестят.

До момента е установено, че ромското семейство животновъди със стадото овце и агнета живее в края на село Огняново, кражбата е била извършена през нощта срещу 10.04.

Сутринта като станал Сергей Карагьозов видял че вратата на кошарата е отворена и стадото овце и агнетата били извън него. Човекът си помислил, че е забравил вечерта вратата отворена и тръгнал да търси ветеринаря да имунизира няколко от не имунизираните му животни. Чак когато започнал да ги дои и потърсил една от овцете, която е трябвало да бъде имунизирана, за да ги отдели, да са готови като дойде доктора, видял че тя липсва. За липсата на 12-те си животни от кошарата Карагьозов разбрал като ги преброил и веднага сигнализирал РУ Гоце Делчев за извършената кражба. Има съмнение че крадците на овцете и агнетата от кошарата на Сергей Карагьозов са от съседното село Дебрен, но това ще го доказват разследващите. Иначе семейството на Сергей Карагьозов от Огняново от дълги години се занимава с животновъдство с което хората твърдят че се издържат. Именно затова решили да построят кошарата и къщата си в края на селото, за да спазят законовите изисквания, които забраняват отглеждането на големи стада селскостопански животни в населените места.

Работата за откриване на извършителите продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене