Профилактират ни за рак тази събота и неделя

Безплатни профилактични прегледи правят в Симитли. Те са за рак на гърдата.

Предимство имат дамите над 50 години и тези, които са наследствено обременени. Прегледите ще бъдат в ЦСРИ /ПАНСИОНА/ в Симитли на 13 (събота) и 14 (неделя) април 2019 г. Специалистите ще бъдат на място от 9 .00ч. – 13.00ч. и от 14.00ч. – 17.00ч.

От огромно значение за ранната диагностика е жените да имат знание, не само за опасността от рак, но и да бъдат научени на самонаблюдение и самооценка. Прегледът е клиничен и ехографски, като се извършва от специалист – мамолог на всички желаещи жени от рисковата група. На всички съмнителни случаи след преценка на специалиста се извършва мамографско изследване с портативен мамограф, непосредствено след прегледа. Ако при изследването се констатира проблем, те се насочват незабавно към по-нататъшна диагностика и лечение.

Прегледите се организират от Център за защита правата в здравеопазването.

Може да се запишете на GSM: 0882444751.

Това е десетата поред скринингова кампания, реализирана със спомоществователството на Райфайзенбанк. Тя е насочена към малки общини и отдалечени населени места, където хората са затруднени в достъпа си до медицинска помощ по финансови и географски причини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене