Процедурите за депото при с. Джерман напредват

Две нови обществени поръчки по реализирането на проекта за депо за отпадъци край село Джерман, обявява общината в Дупница. Обявени са пазарни консултации и се очакват ценови оферти от кандидати за предвидените дейности.

Първата е за оценка на съответствието и строителен надзор върху изграждането на инсталация за компостиране на зелени и/или биоразградими битови отпадъци и инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци. За компостиращата инсталация са предвидени общо 14 000 лева, а за инсталацията за предварително третиране – общо 59 000 лева /без ДДС/.

Втората покана към фирмите е за проектиране, строителство, авторски надзор и доставка на оборудване за двете инсталации. За компостиращата са определени близо 1,6 милиона лева, а за инсталацията за предварително третиране на битовите отпадъци около 6 милиона лева. Финансирането е по ОП „Околна среда“ на ЕС.

Кандидатите могат да представят офертите си до 15 април в община Дупница.

Така – за ужас на местните в Джерман, процедурно депото, където ще карат боклука си 6 общини от Кюстендилския регион – Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Трекляно и Невестино, напредват. Проектът е от 7-8 години, но още не стартира. От сдружението „Бъдеше за Джерман“ са в готовност за нови протести – дори се заканват да блокират и АМ „Струма“. Общината в Дупница обаче системно и целенасочена напредва със старта на обекта последните година-две. Дори е обявена поръчка за изработване и на рекламни и информационни материали за първата копка в м. Спротива за обекта. /Kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене