Закупили на зелено апартаменти в хотела в Сапарева баня на дупнишкия фараон Г. Близнаков го осъдиха, но …

Закупили на зелено апартаменти в хотела в Сапарева баня на станалия скандално известен с фалита на „Дупнишка популярна каса” Георги Близнаков не могат да си получат парите, въпреки че са го осъдили.

Дизайнерката от Дупница Надежда Мицова и столичанката Мария Илиева са спечелили делата срещу Близнаков в Благоевградски окръжен съд, но въпреки съдебното решение се оказало, че няма как да си получат парите, защото банковите му сметки са закрити и той няма на свое име никакво недвижимо имущество.

Мария Илиева е изплатила близо 50 000 лв. за апартамент от 72 кв.м в хотела на Близнаков в Сапарева баня.

Репортер на “Струма” се свърза с нея по телефона. Ето какво заяви тя: “Голяма част от тези, които сме платили предварително апартаментите, го осъдихме, но не можем да си вземем парите. Наведнъж внесох по банков път 30 000 лв. Продължих изплащането и в продължение на година и шест месеца внасях по 1 000 лв. Преди да се разрази скандалът, Георги Близнаков ми даде банкова сметка на името на сина му Сотир. Тогава не се усетихме, че нещо става и ни мами. На името на Георги Близнаков не е записана никаква движима и недвижима вещ. Няма и банкова сметка на негово име. От Агенцията по вземанията не могат да му вземат нищо. Какво от това, че хвърляхме пари по адвокати и го осъдихме? Парите ни изгоряха”, каза Мария Илиева, една от 16-те ужилени, закупили апартаменти на зелено.

Жена от София, която е броила на Георги Близнаков близо70 000 лв. за апартамент, междувременно е заминала да работи и да живее в Канада.

Както “Струма” писа, скандалът с хотел “Съни Вилидж” в Сапарева баня се развихри през 2016 г. Тогава той беше обявен в несъстоятелност заради задължения към банки и беше назначен синдик, който да продаде хотела и имуществото в него на обща стойност над 4 млн. лв.

Както писахме, новият собственик на хотела “Съни Вилидж” в Сапарева баня е видинската фирма “П и М Консултинг”. На последното заседание на ОбС в Сапарева баня новите собственици получиха разрешение да използват минерална вода за хотела.

Преди дни започна второ дело срещу сем. Близнакови в Окръжен съд – Кюстендил от ужилени вложители в “Дупнишка популярна каса”. Любопитното е, че Ивона Близнакова поиска служебен защитник, тъй като нямала средства за адвокат.

Синът Сотир Близнаков продължава да работи в чейндж бюро и заложна къща в Дупница, наскоро дори осъдил жител на Дупница, че не му е издължил 500 лв. в уговорения срок.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене