Любимият на неврокопчани Драматичен театър -Търговище идва в Гоце Делчев и региона

Любимият на неврокопчани  Драматичен  театър  -Търговище идва в Гоце Делчев и региона с  невероятната си постановка “Мамино  детенце“  по Л.Каравелов

Драматичен театър  -Търговище отново ще бъде гост на Гоце Делчев и регион. Този път талантливите артисти ще зарадват публиката  си  с невероятната си театрална постановка „Мамино детенце“  по Любен Каравелов .

На 16 април от 18 часа  спектакълът „Мамино детенце“ ще бъде поставен  на сцената на  Домът  на културата в Гоце Делчев  а на 17 април  от 18.30 часа  в читалището на Гърмен любителите на театралното изкуство ще могат да гледат постановката безплатно по случай  „Празниците на община Гърмен „ .

На 17-ти април от 13.30 часа актьорите от Драматичен театър Търговище ще поставят „Мамино детенце“ и в  станалото  им на всички тях  любимо село Рибново .

Пролетният гастрол на Търговишкия драматичен театър ще продължи на 18 –ти април в  община Сатовча .  Дневното представление  от 13. 30 часа  на постановката „Мамино детенце „ в село Вълкосел ще бъде също  безплатно за ученици и възрастни  .

Вечерта от 18.30 часа пък жителите на Сатовча ще имат възможност да се потопят в невероятният спектакъл „Мамино детенце“ който ще бъде поставен на сцената на  читалището .

Не пропускайте да гледате „Мамино детенце“ да се посмеете , да се възхитите и възмутите и да направите своите сравнения  .

Сюжетната линия на представлението „Мамино детенце” ни среща с герои от едноименната повест на големия български възрожденец и революционер Любен Каравелов.

Чорбаджи Нено и жена му Неновица са един пародиен модел на патриархалното общество от възрожденска България.

Чорбаджийството като съсловие, погълнато от трупането на пари, леност и пренебрежение към другите не може да възпита достойно за уважение поколение. Такъв е наследникът на чорбаджийската фамилия – Николчо.

”Крушата не пада по-далеч от дървото” е казал народът. В  представлението „Падането на крушата срутва цялото дърво”.

Заглавието е насочено към  родителите децата и младежите, които могат да преоткрият дефектите на възпитанието и обществото, огледани в кривото огледало на театралния спектакъл и литературната история, създадена от Каравелов, в която съдбата на Николчо олицетворява краха на готованството и липсата на духовност.

 

режисьор  – Съби Събев

сценография и костюми – Галина Абаджимаринова

участват: Атанас Махнев, Йордан Любомиров, Маргарита Маркова, Никола Шопов, Горица Радева, Цветан Колев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене