ОбУ „Св.П.Хилендарски“-Корница, е едно от петте училища в България, победители в националния конкурс „Ученици в действие“

Изключително радостни и горди  са учители и ученици  от факта, че тяхното училище ,ОбУ „Св.П.Хилендарски“-Корница, стана едно от петте училища в България, победители в националния конкурс „Ученици в действие“.

Конкурсът се организира от ЦЕНТЪР ЗА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ, а основната цел е насърчаването на училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата.

В конкурса участваха 37 ентусиазирани екипа от 33 училища от цялата страна, които в продължение на месеци изпълняваха своите проекти и променяха пространството в училище, като заедно с това създадоха подкрепяща общност около училището.

Проектното  предложение на училището  в Корница което в крайна сметка бе оценено и класирано  бе „Всичко българско и родно любя, тача и милея, а основната цел, която  обедини децата и техните учители бе създаването на кътче в училището, където да се съхрани и продължи нашенското- българското. Малко културно средище, където родителите, самотните баби и дядовци ще бъдат винаги добре дошли да разкажат на своите внуци и правнуци от училището за „онова славно време“, да покажат своите пъстри носии и шевици и начина, по които са ги изработвали, да  приготвят своите дълго пазени и предавани от майка на дъщеря рецепти на вкусни гозби, да излеят своята душа и да споделят песните, танците, занаятите и всичко онова, което ни обединява и ни прави Българи , обясниха от ръководството на школото  в Корница  което получи и финансова награда за  перфектният си проект . Паричната награда ще бъде изцяло предназначена за изработването на народни носии за учениците, реализирали с толкова ентусиазъм и усърдие нашия проект, са категорични учители и ръководство.

Въпреки трудния си избор, журито избра пет училища победители, придържайки се максимално към посочените в конкурса критерии, а именно идеята на проекта да е провокирана специално от конкурса „Ученици в действие“, основна роля да имат децата и с помощта на техния ръководител да успеят да ангажират максимален брой възрастни извън училището и осъществят своята идея.

Ето и училищата победители в  конкурса “Ученици в Действие”

-ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“, с.Корница, община Гоце Делчев  – „Всичко българско и родно любя, тача и милея“

-ОУ „Стою Шишков“, с. Търън – „Кулинарно шоу с рецептите на баба“

-СУ „ Св. св. Кирил и Методий”, гр. Видин – „Доброто ражда добро“

-VII СУ „Йордан Радичков”, гр. Монтана – „Изграждане на кабинет по биология“

-ОУ„Д-р Петър Берон“, гр. Момчилград – „ В топлата прегръдка на книгите“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене