Ученик на СУ „Никола Вапцаров“ участва в XXIV Пролетен семинар на фондация „Българска памет“ в Кранево

Както Топ Преса съобщи скоро, десетокласника Георги Спахиев от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово беше сред участниците на XXIV издание на семинара на фондация „Българска памет“, който тази година бе на тема „Иновации, прогрес и дигитален свят“. Той работи под ръководството на старши учител по Български език и литература  Заприна Глушкова.

Ученикът бе силно впечатлен от дейностите на семинара, особено тези свързани с роботиката. Георги Спахиев  съобщи, че за развиване на интереса им и събуждане на любопитството им, са провеждани множество конкурси. Той, заедно с отбора му, са участвали в 3 от тях като една от наградите им е за 1 място, а в най-интересния за него конкурс от 66 екипа неговият се е наредил на 5 място. Твърдо е убеден, че ще продължава да кандидатства за участие в следващи конкурси на фондация „Българска памет“.

От 01 до 05 април, Кранево бе домакин на XXIV издание на семинара на фондация „Българска памет“, който тази година бе на тема „Иновации, прогрес и дигитален свят“. Във форума участваха около 200 деца от България и българските диаспори от Украйна, Молдова, Албания, Северна Македония и Сърбия.

Домакин на семинара бе д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“, а официални гости бяха кметът на Варна Иван Портних, Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България, Моника Панайотова от консултативен съвет към фондацията.

В рамките на семинара участниците имаха възможност да се потопят в света на виртуалната реалност, дигиталното предприемачество, 3D програмирането нано-сателитите и много други. Сред лекторите на форума бяха водещи предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката. Всички участници бяха приветствани от председателя на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, който заяви, че на семинара в Кранево организаторите правят всичко възможно младите да имат директна полза от знания, които са важни за един високотехнологичен век като нашия. От това ще зависи кариерното развитие и искаме да дадем на младите този трамплин, от който да отскочат максимално високо, посочи Врабевски.

Тазгодишното издание на превърналото се в емблематично за организацията събитие постави акцент върху перспективите пред младите хора в сферата на иновациите, прогрес и дигиталния свят. В рамките на пет дни  участниците имаха възможност да се срещнат, да общуват и да обменят знания и умения като се включват в интересни дискусии, интерактивни занимания, арт работилници и лекции на водещи специалисти в сферата на бизнеса, гражданските организации и медиите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене