Уволнения в мини „Бобов дол“ заради репортажа за натиск преди изборите

мини

Управителят на въгледобивната компания в рамките на мини Бобов дол Огнян Зарев е бил уволнен след скандалния репортаж със скрита камера, който разкрива технологията на натиска и манипулацията на работещите в мините преди изборите, съобщи Нова телевизия. Той е обявен за поръчител на скритата камера и освободен.

„Не зная как им хрумна, че аз съм поръчителят. Всичко обаче се свързва с мен, че съм поръчал, че съм агент. Не знам кой е информаторът ви“, заяви Зарев пред „Нова телевизия“.

Тази сутрин шефът на мината Красимир Чаврагански обявил пред репортер, че никога няма да даде интервю за „Нова телевизия“, защото според него излъченият материал бил монтаж и лъжа. Информаторът на „Нова“ от мина „Бобов дол“ все още е на работа, но се притеснява, че когато медиите спрат да се интересуват какво се случва там, ще бъде уволнен.

Пред „Нова телевизия“ далият записа казва, че е бил накаран от началника си да напише, че целият материал е монтаж и да подаде сигнал в полицията. Той отрича да е получавал пари за информацията.

Прокуратурата работи по сигнала, но още няма информация оттам.

dnevnik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене