Ротари клуб Гоце Делчев отпразнува 10 години от създаването си

10 години от създаването си отпразнува Ротари клуб Гоце Делчев. Събитието бе съчетано с нова благотворителна инициатива – събиране на средства за закупуване на нов модерен мамограф за МБАЛ Иван Скендеров.

Новата кауза се осъществява заедно с френските партньори Канис Грималди, които преди години участваха и в осигуряването на скенер за болницата.На рождения ден на Ротари вчера, присъстваха Кметовете на Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча и представители на община Хаджидимово, създателя на Ротари България Симеон Кондов, гости от Драма, Ямбол, Русе, Велинград, Дупница, Петрич, Банско, Разлог. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов връчи на ротарианците знака на града и им пожела да продължават да работят с хъс за благото на хората.

Те получиха много подаръци, които разиграха на благотворителен търг, а за доброто настроение се погрижи Николина Чакърдъкова. Ротари клуб Гоце Делчев е основан преди 10 години от Стоил Караилиев. В клуба членуват 25 лидери с различни професии и интереси, а инвестициите направени до момента са за над 200 хиляди лева.

Сред реализираните проекти за 10-те години са осигуряване на инструментариум за болницата в Гоце Делчев, стол за родилно отделение, детски площадки, екопътека до Делчево, коледна украса за Града, музей на открито в Гърмен, празници за деня на детето, организиране на профилактични прегледи и др. 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене