ЧЕЗ даде 6 стипендии на най-успешните ученици в Западна България

Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България получиха стипендии от ЧЕЗ за учебната 2018-2019 г. в седмото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици. Състезанието се проведе на три етапа, като финалният кръг се състоя на 29 март в ПГМЕТ – гр. Плевен.

На първо място бяха класирани учениците от Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр. Плевен, второ място заеха представителите на Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр. Пирдоп, а трето – възпитаниците на Професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в гр. Монтана.

„Желая на всички финалисти в конкурса успешно бъдеще. Всички вие сте победители, само защото стигнахте до финалния етап. Запазете жаждата за знание, добрата енергия и ентусиазма, които ви доведоха тук. Те ще ви направят успешни специалисти в бъдеще“, каза Евгения Накова, директор Човешки ресурси в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Всички 12 участници във финалния кръг на конкурса получиха грамоти от Министерството на образованието и науката и сертификати за участие от „ЧЕЗ България“ ЕАД. Специални поздравления бяха отправени от Албена Тотева, началник на РУО-Плевен, проф. Валентин Колев, декан на Електротехническия факултет на Техническия университет, както и от ръководството на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Те поканиха победителите да кандидатстват в съответните висши учебни заведения с оценката от изпита в състезанието.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2018–2019 г. на Министерството на образованието и науката. Досега в него са участвали над 850 ученика от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България, от които 49 са получили стипендии. Някои от финалистите в момента работят в компаниите от Групата ЧЕЗ в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене