Цветан Цветанов обяви кои са кандидатите на ГЕРБ и СДС за депутати в Европейския парламент

Цветан Цветанов обяви кои са кандидатите на ГЕРБ и СДС за депутати в Европейския парламент. Сред тях има изявени вече политически фигури, автомобилен състезател, лекар и горда майка на три момчета.

„Когато партията е силна и сплотена и има своя политически живот, нашите опоненти ще се мъчат да извадят всичко, за да разбият това, което днес е ГЕРБ“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов на церемонията по обявяването на кандидатите на СДС и ГЕРБ за Европарламента.

„26-и май е важната ключова дата, но на 27-и, когато се събудим, трябва да знаем дали сме направили грешка като избиратели. На 26-и нека всеки един, демократично мислещ български гражданин, да оцени това, което бе направено от всички правителства в годините на прехода, за да постигнем основната си цел – влизането в ЕС и НАТО. ГЕРБ, като най-голямата политическа сила, членка на Европейската народна партия (ЕНП), загърби егото си и даде възможност, с най-старата политическа формация, да проведем един разумен и прагматичен диалог“, каза Цветанов.

„Политическа партия ГЕРБ ще се регистрира първа на предстоящите европейски избори. Днес най-важно е за държавата да имаме единни позиции и каузи, които да защитават националните интереси. Листата на партия ГЕРБ, заедно с колегите от СДС, иска да имаме дебат за бъдещето на Европа, а не дебат, който да ни разделя“, каза Цветанов.

„ГЕРБ е партия, която предлага решения и го показахме с българското европредседателство и с лидерството на Бойко Борисов. Всичко е благодарение на усилията на целия български народ“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и благодари на всички български евродепутати от партията, които досега са отстоявали интересите на страната в Европарламента.

„Опозицията, която уж стана изразител на проблемите на хората с увреждания, дори не беше на гласуването на законите за тях. Ние обаче предлагаме решения. За мен е чест да започна с представянето на листата на ГЕРБ“, добави той. „Започваме отзад напред“, заяви Цветанов:

17. Илия Лазаров от СДС

16. Жечо Станков; зам.-министър на енергетиката

15. Йоана Йончева Фильова. „Тя е майка на три момчета“, гордо заяви Цветанов.

14. Камен Костов; зам.-областен управител на Сливен

13. Николай Диков; автомобилен състезател

12. Младен Шишков

11. Иво Ралчовски; доктор и член на БЛС

10. Марин Захариев; зам.-кмет на Смолян

9. Ивелина Васиелва; бивша министърка на околната среда и водите

8. Емил Радев; настоящ евродепутат

7. Лиляна Павлова; бивш министър на регионалното развитие и благоустройството; министър на европредседателството и настоящ депутат

6. Александър Йорданов

5. Асим Адемов; учител и директор в община Гърмен

4. Ева Майдел; настоящ евродепутат

3. Андрей Новаков; настоящ евродепутат

2. Андрей Ковачев, настоящ евродепутат

1. Мария Габриел, еврокомисар

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене