Официално откриха рафтинг сезона по Струма

Първите лодки се спуснаха по реката, а по традиция в тях влязоха гребци, които се спускат за първи път. В събота и неделя предстоят спускания по реката, както и тренировъчен курс за инструктори.

Организаторите канят феновете и на парти в събота следобед, обещават приключения и емоции за любителите на спусканията в бързите води на Струма.

Водите на Струма в момента са по-ниски в сравнение с миналата година, но рафтърите са убедени, че снеготопенето и пролетните дъждове в близките седмици ще направят реката много атрактивна за спускане. Според опитните гидове абсолютно всеки може да се качи в лодката, без значение колко опит има, предава Нова ТВ.

„Може, дори по желание на клиента, могат да скачат във водата на определените места разбира се, можем нарочно да обърнем лодката на по-безопасните места, където просто да са във водата и да разберат какво е да видят лодката обърната и, разбира се, можем да направим и най-внимателното и спокойно спускане за ситуацията и за нивото на водата”, обясни Александър Младенов, рафтинг-гид.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене