Диди Калъмбова пече дупе и целува крокодили в Мексико

„Целува крокодили“, го разбирайте буквално… но това което си помислихте веднага. Щерката на известният в миналото бизнесмен Методи Калъмбов Димитрина e на почивка в Мексико. От снимките й в фейсбук става ясно, че е на едно наистина райско място – розовата лагуна в Мексико. Намира се в близост до рибарското селище Лас Колорадас на източния бряг на остров Юкатан в Мексико.

Розовата лагуна е част от биосферния резерват Rio Lagartos. Но не само розовата вода е атракция там. Белоснежните брегове са нещо повече от сол, които, подобно на бели айсберги, се издигат над розовото. Съчетанието на ослепителна бяла земя и розова вода в лагуната е създадена от самата природа.

Не се съмнявайте, това е естествен процес. Обяснението за розовият цвят е специален Фитопланктон, отделящ специфичен ензим, оцветявайки водата по време на неговата жизнена дейност в деликатен розов цвят. Тази част от биосферния резерват придобива слава далеч отвъд Мексико не само заради розовата лагуна, но и заради белите солни брегове, които се издигат над нивото на водата, като айсберги. Диди не пропусна да се щракне и с пирамидата Кукулкан (Кастио) в Чичен Ица, където развя и българското знаме.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене